SVINJSKI PAPRIKAŠ

Potrebno je: 500gr krompira 2dl vode 1 kašičica crvene tucane paprike so i začine po ukusu 1/2kg svinjskog mesa 1 veća glavica crnog luka. 2 kašike svinjske masti ili ulja 1 šargarepa 2 kašike brašna Priprema: Iseckati crni luk i propržiti na kašiku masti. Meso i šargarepu takođe iseckati na kockice i ubaciti kad luk potamni. Dinstati zajedno 30 minuta na laganoj vatri. Kad je meso i luk skuvano naliti sa 2 litra vode. Kad voda proključa ubaciti očišćen i na kocke sečen krompir i nastaviti kuvanje dok se meso i krompir ne skuvaju. Napraviti zapršku tako što na kašiku masti propržimo brašno, pomerimo sa vatre i dodamo crvenu papriku i sipamo u šerpu s jelom. Posolimo, začinimo po ukusu i ostavimo desetak minuta da se krčka na tihoj vatri. Recept poslala: Aleksandra Stojković Niš

Svi komentari (0)

Bez komentara