PAŠA ĆUFTE

Sastojci: 300gr mlevenog mesa 4 glavice crnog luka 2 zelene paprike 2 paradajza peršun 2 šargarepe 1 kafena šolja pirinča 1 kašika mešavine začina 12 male kašike belog bibera 12 mlevene crvene paprike 4 češnja belog luka 150 ml mleka 2 kriške hleba 1 jaje 200gr brašna 150ml belog vina ulje, so i mleveni crni biber Priprema: Kriške hleba iskidamo na parčad, stavimo u sud i prelijemo mlekom. U veći sud stavimo mleveno meso. Omekšalom hlebu istisnemo višak mleka i dodamo u sud sa mesom. Dodamo mešavinu začina, 2 češnja belog luka, pirinač, jaje, peršun. Posolimo, pobiberimo i sve dobroi zmešamo. Rukama formiramo ćufte uvaljamo u brašno i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Glavice crnog luka isečemo na rezance. Paprike i šargarepe, isečemo na kocke i pržimo na preostaloj masnoći od ćufti. Kada povrće omekša dodamo isečene paradajze i beo luk. Posolimo i promešamo. Vatrostalnu činiju pouljimo i poredjamo povrće. Na povrće poredjamo ćufte. Prelijemo belim vinom i sa 300ml vode. Pečemo 60 min u rerni zagrejanoj na 210st. Recept poslala: Aleksandra Stojković Niš

Svi komentari (0)

Bez komentara