Sastojci:
1 kg juneće krtine
1 kg malih glavica crnog luka
5 češnjeva belog luka
3 4 lovorovih listova
1 kašika mlevene crvene paprike
1 kašika mešavine začina
nekoliko zrna crnog bibera
200 ml crvenog vina
200 ml vode
so i mleveni crni biber
10 ml ulja
Priprema:
Meso isečemo na kocke. Dno pekača poporskamo uljem, beli i crni luk samo oljuštimo, ne sečemo već koristimo cele glavice. Dno pekača prekrijemo parčadom mesa, glavicama crnog luka, zatim dodamo lovorove listove i češnjeve belog luka. Na kraju dodamo zrna bibera, mešavinu začina, mlevenu papriku, dosolimo, pobiberimo i poprskamo ostatkom ulja. Nalivamo vinom i vodom. Pekač poklopimo, stavimo u rernu i pečemo 3 sata na 200C.
Recept poslao:
Rusoljub Stanković
Niš
Komentari
Komentari