Potrebno je:
700gr svinjskog mesa od buta
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
3 šargarepe
4 čena belog luka
1 paradajz
2 kašike brašna
2dl belog vina
1 veza peršuna
1 kašičica mlevene paprike
300gr makarona
0.5dl ulja
3dl vode
So, mešavina začina,biber
Priprema:
Svinjsko meso, crvenu i zelenu papriku iseći na krupnije kocke. Crni luk iseći na sitne kocke, šargarepu na kolutove, a peršun i beli luk što sitnije iseckati. Paradajz izrendati.
Makarone obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, zatim dodati šargarepu i meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode po potrebi. U napola dinstano meso, dodati papriku, beli luk i začine po ukusu, te krčkati dok svi sastojci ne omekšaju.
Jelo posuti brašnom, dodati paradajz i mlevenu papriku pa naliti vodom i belim vinom. Kuvati na umerenoj temperaturi 30 minuta.
Gotovo jelo posuti peršunom i služiti uz makarone.
Recept poslala:
Ljiljana Stanković
Niš
Komentari
Komentari