Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

SVINJSKI RAGU SA MAKARONAMA

SVINJSKI RAGU SA MAKARONAMA

SVINJSKI RAGU SA MAKARONAMA

Potrebno je:
700gr svinjskog mesa od buta
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
3 šargarepe
4 čena belog luka
1 paradajz
2 kašike brašna
2dl belog vina
1 veza peršuna
1 kašičica mlevene paprike
300gr makarona
0.5dl ulja
3dl vode
So, mešavina začina,biber

Priprema:
Svinjsko meso, crvenu i zelenu papriku iseći na krupnije kocke. Crni luk iseći na sitne kocke, šargarepu na kolutove, a peršun i beli luk što sitnije iseckati. Paradajz izrendati.
Makarone obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, zatim dodati šargarepu i meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode po potrebi. U napola dinstano meso, dodati papriku, beli luk i začine po ukusu, te krčkati dok svi sastojci ne omekšaju.
Jelo posuti brašnom, dodati paradajz i mlevenu papriku pa naliti vodom i belim vinom. Kuvati na umerenoj temperaturi 30 minuta.
Gotovo jelo posuti peršunom i služiti uz makarone.

Recept poslala:
Ljiljana Stanković
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.