Sastojci koji će vam biti potrebni:
8 paradajza, 500 g mlevenog junećeg mesa, 8 kašika prezle, 2 kriške starog hleba, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, pola veze peršuna, malo mleka, maslinovo ulje, so i biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite paradajz, odsecite gornji deo i kašičicom pažljivo izdubite pulpu i sačuvajte u činiji. Potopite hleb u mleko, izgnječite rukom i iscedite. Operite i iseckajte peršun. Oljuštite i sitno naseckajte crni i beli luk. U činiji pomešajte juneće meso, hleb, seckani peršun, crni i beli luk. Posolite, pobiberite i dobro promešajte. Napunite paradajz pripremljenom smesom, stavite u dublji pleh, zalijte uljem i pospite prezlom. Pecite 30 minuta, pa dodajte "poklopce" paradajza koje ste predhodno odsekli i pecite još 10-15 minuta. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari