PUNJENA PAPRIKA SUVA I KISELA

Sastojci: 500gr mleveno mešano meso 500gr crni luk 1 struk prazi luk 4 čena belog luka 10 suvih paprika 2 kisele paprike 1 šoljica pirinča 200gr ulje 1 kašičica crvene tucane paprike so, biber, začin Crni i praziluk iseckati. Beo luk sitno naseckati. Pirinač očistiti i orati. Crni luk dobro upržiti te dodati praziluk i sve zajedno još malo pržiti , dodati mleveno meso. Kad je meso uprženo dodati pirinač i beo luk. Posoliti, dodati crvenu papriku i ostale začine po ukusu. Suvu papriku dobro oprati, izvaditi joj drške i seme. Puniti ih pripremljenim i prohladjenim filom. Ja obavezno pored suvih paprika dodam po jednu do dve kisele paprike koje im daju lepši ukus „šmek“. Preliti ih šoljicom vode i dodati kašiku masti. Krčkati ih na laganoj vatri oko 30min. dok se pirinač i paprike ne skuvaju. Skuvane paprike zapeći u rerni oko 10min na 200c. Recept poslala: Aleksandra Stojković Niš

Svi komentari (0)

Bez komentara