Posna, suva paprika punjena pasuljem

Sastojci: 12 suvih paprika 300g skuvanog pasulja 2 glavice crnog luka 1 struk praziluka 1 češnja belog luka ulje mešavinu začina aleve natural so 1 kašika mlevene aleve paprike Priprema: Obariti pasulj pazeći da se ne raskuva.ocediti ga i sačuvati vodu u kojoj se pasulj kuvao.Suve paprika potopiti u mlaku vodu da omekšaju, iseći im drške i dobro ih oprati.Na vrelom ulju ispržiti sitno iseckan praziluk i crni luk, dodati oceđen pasulj, posoliti alevom natural, dodati beo luk, tucanu paprika i sve dobro promešati. Ostaviti da se prohladi. Prohlađenim filom puniti paprike i ređati ih u nauljenu šerpu. Paprike preliti odvarom od pasulja , jednu kutlaču i staviti ih u rerun da se ukrčkaju i zapeku, na 150C oko pola sata (vodeći računa da ne izgore jer su suve i svaka jača temperature može da ih izgori). Recept poslao: Rusoljub Stanković Niš


Svi komentari (1)

Jasmina
Ovaj recept smo izabrali za najbolji recept za mesec decembar i nagradili super seckom Stanković Rusoljuba iz Niša koji je bio ljubazan da nam ga pošalje. Čestitamo!