Mađarski lešo je ukusno jelo čija su glavna tri sastojka paprika, paradajz i crni luk. Lešo može da se služi kao prilog, predjelo ili glavno jelo. Slično je našem domaćem đuveču. Zelene paprike su najbolji izbor.
Potrebno je:
zelena paprika
paradajz
luk
mast od pržene slanine ili ulje
malo šećera, so i biber
količine prilagodite sopstvenim potrebama
Priprema:
Priprema ovog jela je veoma jednostavna. Na tihoj vatri, pet minuta propržite iseckan luk u tiganju na masti od slanine ili ulju. Dodajte biber i kuvajte još 15 minuta. Potom dodajte iseckan paradajz, prstohvat šećera, so i iseckanu papriku. Sve zajedno dinstajte još pola sata, uz povremeno mešanje, dok se smesa ne zgusne. Gotovo jelo služite toplo uz kuvan krompir ili pirinač ili pečeno meso. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari