Za 2 osobe: 325 g ćurećeg ili pilećeg belog mesa, 2 manje šargarepe (oko 120 g), crvena paprika, glavica crvenog luka, oko 25 g korena đumbira, 175 g svežeg ananasa ili iz konzerve, kašika ulja, 150 ml soka od pomorandže, kašika crvenog vinskog sirćeta, 75 ml kečapa, kašika meda, so i biber po ukusu
Ćureće ili pileće meso operite, osušite i isecite na kocke veličine dva centimetra. Papriku izrežite na četvrtine, izvadite semenke i iseckajte na tanke trake.
Crveni luk očistite i izrežite na osmine, a koren đumbira oljuštite i iseckajte na tračice. Ananas izvadite iz konzerve, ocedite i isecite na manje komade.
U velikom tiganju ili voku zagrejte ulje, dodajte meso, posolite, promešajte i pržite dok ne porumeni. Pečeno meso izvadite na tanjir, a u istoj masnoći propržite šargarepu, luk i đumbir, uz stalno mešanje.
Kada povrće malo omekša sipajte sok od pomorandže, vinsko sirće, kečap, med i dinstajte oko minut. Dodajte meso i ananas, kuvajte još pet minuta, posolite i pobiberite po ukusu, i servirajte toplo uz pirinač.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari