Ovo arapsko jelo je vrlo jednostavno,lako svarljivo,ukusno i neobicno.
Potrebno je 300 gr sirovih leblebija potopiti preko noci u vodu.Ujutro ih ocediti,odstraniti ljuske(ako su organic onda imaju ljusku).
Samleti ih na sitnu resetku masine za meso sa sledecim sastojcima:
1 veca glavica crnog luka,
2-3 cena belog luka,
veza persunovog lista,
malo celerovog lista ili mirodjije(po zelji i ukusu).
Dodati so,pola kasicice bibera,kasicicu sode bikarbone,2 jajeta(belance ulupati u sne).Dodati hlebne mrvice toliko da se zagusi ali nikako da bude tvrdo.
Pece se u dubokom ulju,prethodno dobro zagrejanom.Cuftice se prave sa dve supene kasike tako da se prvo one zarone u vrelo ulje pa se uzme komad smese za cufte u jednu kasiku i stisne se drugom.Tako dobijemo oblik zatvorene skoljke.Samo je za prve cufte potrebno zaroniti kasike u ulje jer se posle toga masa ne lepi.Cuftice se peku oko minut sa svake strane i vade na papirni salvet kako bi se upila suvisna masnoca.
Recept poslala
Zdenka
Trifunjagic
Komentari
Komentari