Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Piletina na kineski način

Piletina na kineski način

Piletina na kineski način

500 g pilećeg fileta
3 paprike: crvena, zelena i žuta
1 šargarepa,1 tikvica
soja sos
ananas, sok od ananasa
paradajz sos
đumbir
muskatni oraščić
susamovo ulje
sirće od pirinča
ljubičasti luk, beli luk
so, biber,tabasko
pirinčani rezanci

Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte. U vok (posuda) na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitno seckan beli luk. Kad luk zažuti, dodajte mu piletinu i sve zajedno zalijte soja sosom. Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu, i 3 kašike paradajz sosa, a po potrebi i još soja sosa. Sve zajedno kuvajte oko 10 minuta, zatim dodajte narendan đumbir, ananas koji ste prethodno isekli na kockice i 3 kašike soka od ananasa. Posolite, pobiberite, dodajte kašiku pirinačanog sirćeta, malo tabaska i muskatnog oraščića. Posebno skuvajte pirinčane rezance. Rezance pomešajte s piletinom i povrćem i služite toplo.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.