Za 4 osobe: 3 krompira, 100 g zamrznutog graška, 2 kašike zamrznutog kukuruza šećerca, kašičica kima u prahu, glavica crvenog luka, limun, 100 ml ulja, 3 lista kore za gibanicu, so i biber.
Krompir oljuštite, skuvajte u ključaloj, slanoj vodi, ocedite i ispasirajte u pire. Zamrznuti grašak i kukuruz šećerac posebno blanširajte u ključaloj slanoj vodi, ocedite i pomešajte sa pireom. Dodajte iseckani luk, kim i limunov sok, posolite, pobiberite, sve energično promešajte da masa bude homogena. Kore raširite na radnoj površini, poprskajte uljem i isecite na četiri dela. U sredinu svakog dela sipajte malo fila, formirajte trouglaste paketiće i pržite u vrelom ulju da porumene sa svih strana. Izvadite na upijajući papir da se dobro ocede, služite tople uz ljuti sos.
Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari