Potrebno je za testo:
250gr masti
2dl mleka
25gr kvasca
4 kašike šećera
5 žumanca
brašno po potrebi
za fil:
200gr mlevenih oraha
200gr kristal šecera
Kvasac i mleko staviti da stase, pa zamesiti sa penasto umućenom masćcu, žumancima , šećerom ,i brašnom. Dobro izradjeno testo ostaviti 15 minuta, pa podeliti na 4 dela. Svaki deo razviti oklagijom u koru oblika pleha u kom će da se peče kolač, i redjati kora, 3 kašike džema od kajsije, 5 kašika fila, kora, džem, fil, kora, džem, fil, kora. Kad se završi postupak, ostaviti kolač na toplo oko 2 sata da nadodje, pre pečenja izbosti viljuškom i peći na 200 stepeni 15 minuta, a zatim smanjiti na 150 i peći jos 20 minuta. Pečen kolač preliti glazurom od 150gr čokolade.
Recept poslala:
Milica Rakić
Prokuplje
Svi komentari (0)