TRI ČOKOLADE

Kora: 150gr keksa (Mlečni ili Bevita) Fil: 100gr čokolade za kuvanje 100gr mlečne čokolade 100gr bele čokolade 1 kesica želatina 5 žumanaca 100gr šećera 240ml mleka 1,5 kasika margarina 1,5 l slatke pavlake Priprema: Na dno kalupa (obruč 28cm) poređati keks blago natopljen mlakim mlekom a ivice kalupa blago premazati uljem . Sve tri vrste čokolade izlomiti na kockice i staviti u zasebne činije. Od 240ml mleka oduzeti 2 kašike (koje ćete kasnije iskoristiti za natapanje keksa), a zatim sipati 1,5 kašiku otopljenog margarina i staviti da provri. Želatin preliti sa 5 kašika vode i ostaviti da nabubri. Žumanca sa šećerom penasto umutiti, i sipati u smesu od mleka i margarina a onda vratiti na laganu vatru i mešati 3 minuta, ali da ne provri. Skinuti masu sa šporeta, dodati nabubreli želatin i dobro izmešati da se istopi. Kuvani krem sipati u posude sa čokoladama (možete meriti kutlačom). Svaku čokoladu kuvati na pari 10-15 min. a zatim ih ostaviti da se hlade na sobnoj temperaturi. Povremeno promešati. Smese će hlađenjem početi da se stežu. Ukoliko ne želite da čekate možete ih ohladiti tako što ćete ih stviti u veći sud u kome je hladna voda. Umutiti slatku pavlaku, podeliti je ravnomerno u tri činije i u svaku dodati ohlađene čokolade, dobro izmešati pa dobijeni krem sipati u obruč na tacni. Keks prilikom slaganja umakati u mlako mleko. Preko keksa prvo dodati najtamniji krem, i staviti tacnu na 10-ak minuta u zamrzivač. Preko njega dodati smesu od mlečne čokolade, poravnati pa vratiti u zamrzivač na još 15 minuta. Isto uraditi sa smesom od bele čokolade pa, kad je nanesete na mlečnu čokoladu, vratiti na još 15 minuta u zamrzivač. Tortu staviti u frižider (najbolje je ostaviti preko noći da se dobro rashladi i stegne. Zatim, tankim nožem, okružiti između obruča i torte pa otvoriti obruč. Ukrasiti je po želji. Recept poslala: Stanislava Čučković 11080 Zemun


Svi komentari (0)

Bez komentara