Potrebno:
600 gr mlevenog Plazma keksa
250 gr + 12 kašika šećera u prahu
2 margarina
oko 2 dl gaziranog soka od narandže
4 čaše kisele pavlake
500 gr jagoda
200 gr šlaga
2 dl mleka ili kisele vode
Zamesite mleveni Plazma keks sa 250 gr šećera u prahu, 1 margarinom i gaziranim sokom od narandže. Rastanjite podlogu na četvrtastoj tacni. Umutite 1 margarin sa 12 kašika šećera u prahu, dodajte kiselu pavlaku i kratko izmiksajte da se sjedini. Polovinu fila nanesite na podlogu od keksa, poređajte sečene jagode, pa drugu polovinu fila. Ostavite u frižideru oko pola sata da se stegne. Umutite šlag sa mlekom ili kiselom vodom, pa ukrasite tortu.
Recept poslala:
Marijana Milić
Radalj
Komentari
Komentari