Kora:
7 belanaca
250gr mlevenih lešnjaka
150gr šećera
4 kašike prezli
Fil:
7 žumanaca
130gr šećera
200gr margarina
200gr čokolade za kuvanje
50gr šlaga za ukrašavanje
1 kašika lešnjaka za posipanje
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodavati lešnike i prezlu, varjačom lagano promešati smesu. Sipati u podmazan pleh i peći na 200*C 20 minuta. Pečenu koru ohladiti i preseći na 3 jednaka dela po dužini.
Fil:
Žumanca, šećer i čokoladu kuvati na pari dok se ne zgusne (kuvati tačno 25 minuta, jer će se fil tek nakon tog vremena zgusnuti). Skuvani fil prohladiti i dodati umućen margarin. Ovim filom filovati koru unutra i okolo, ukrasiti šlagom pa posuti mlevenim lešnicima.
Recept poslala:
Vesna Jjelić Ćurčić
Bograd
Komentari
Komentari