Sastojci:
100 gr čokolade
50 gr margarina
5-6 kašičica eurokrema
10 višnjica ( sveže ili iz kompota po izboru)
5-6 badema ili oraha
Priprema:
Na pari otopiti margarin i čokoladu, mešati dok se lepo ne sjedini.
Kalup do pola puniti ovom smesom, zatim ga staviti u zamrzivač par minuta da se stegne.
Dodati u svaki deo kalupa višnjicu i zaliti čokoladom do vrha.
U drugu polovinu kalupa staviti pola badema i pola kašičice eurokrema i zaliti čokoladom do vrha.
Vratiti u zamrzivač nekih 10 do 15 minuta da se lepo stegne.
Moj kalup ima 15 malih kalupčića u obliku srca, a preostalu smesu sam sipala u posudi za led.
Ovo je mera za oko 20 malih pralina, tako da sam ja 10 punila višnjom, a 10 bademom i eurokremom.
Naravno, možete ih puniti i po vašoj želji.
Recept poslala:
Sonja Pavlović
Niš
Komentari
Komentari