Potrebno za korice:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika mlevenog Plazma keksa
Potrebno za fil:
15 žumanaca
250 gr + 4 kašike šećera
1 l mleka
3 pudinga od slatke pavlake
375 gr margarina
200 gr mlvenog Plazma keksa
100 gr bele Milka čokolade
200 gr krem šlaga od vanile
2 dl mleka za šslag
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 kašika mlevenog plama keksa i promešati lagano kašikom da se masa sjedini. Pleh obložiti papirom za pečenje sipati masu i peći korice u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Tako ponoviti još 2 puta.
Od litre mleka odvojte 2 dl i u njemu razmutiti žumanca, 4 kašike šećera i puding. Preostalo mleko staviti da provri sa 250 gr šećera. Kada provri skuvati procedjena razmućena žumanca sa pudingom ( da nebi bilo grudvica). Skuvati fil i dobro ohladiti. Uohladjen fil dodati umućen margarin i dobro izmiksati da se sjedini. Sipajte mleveni keks, dodajte rendanu belu čokoladu i dobro promešajte. Umutiti krem šlag sa mlekom i filovati sledecim redosledom. Kora - fil - šlag, kora - fil - šlag, kora - fil. Ukrasite po želji fondanom ili šlagom.
Recept poslala:
Marijana Milić
Radalj
Komentari
Komentari