Potrebno je:
500gr gotovih kora
600gr očišćenih višanja
200gr šećera
4 kačike griza
ulje
1 vanilin šećer
2 kašike prah šećera za posipanje gotove pite
Priprema:
Uzeti jednu koru, položiti je na sto i posuti po celoj površini tankim slojem šećera. Zatim na isti način sa pšeničnim grizom i na kraju poprskati sa malo ulja. To ponoviti i sa ostale tri kore, koje se slažu jedna preko druge. Višnjama izvaditi koštice i malo ih ocediti. Preko četvrte kore posuti višnje ali ne na same krajeve kora. Preko višanja se ponovo pospe griz, 2 kašike šećera i vanilin šećer. Jufke se slažu u pleh za pečenje jedna do druge. Svaku jufku namazati odozgo sa malo ulja koje smo pomešali sa malo mlake vode. Krajeve jufke uvući da voće ne ispada. Peći na 20C dok pita ne porumeni. Kada je pita gotova može sa poprskati sa malo vode, prekriti je krpom i ostaviti da se malo ohladi, seći na parčard posuti prah šećerom. Od pakovanja kora imate 4 jufke.
Recept poslao:
Stevan Agić
Beograd
Komentari
Komentari