Potrebno za pet korica po:
4 belanca
6 kašika sećera
60 gr seckanih lešnika (ili oraha)
2 kašike mlevenog Plazma keksa
potrbno za fil :
20 žumanaca
1 l mleka
16 kašika šećera
4 kesice pudinga od vanile
8 kašika sećera u prahu
500 gr margarina
200 gr bele mlečne čokolade
200 gr mlečne čokolade sa lešnicima
200 gr mlevenih pečenih lešnika
za dekoraciju fondan
Umutiti belanca sa šećerom, zatim dodati seckane lešnike i mleveni keks i sjediniti masu varjačom. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći koricu desetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Tako ponoviti još 4 puta.
Od litre mleka odvojte 2 dl i razmutite žumanca i puding, pa procedite kroz cedilo da nebi bilo grudvica. Ostalo mleko stavite da provri sa 16 kašika šećera i kada provri skuvajte fil. Ostavite da se dobro ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohladjenim pudingom. Podelite na dva dela i u jedan dodajte otopljenu belu čokoladu, a u drugi deo otopljenu mlečnu čokoladu sa lešnikom i mlevene lešnike.
Filujte naizmenično: kora - braon fil, kora - zuti fil, kora - braon fil, kora - zuti fil, kora - braon fil. Okolo dekorisite fondanom ili slagom.
Recept poslala:
Marijana Milić
Radalj
Komentari
Komentari