Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

MARIJA TORTA

MARIJA TORTA

Sastojci:
5 jaja
100gr kristal šećera
100gr prah šećera
20gr kaka
150gr brašna
100ml vode
100ml ulja

Krema:
1l slatke pavlake
200gr crne čokolade
200gr bele čokolade
1 kašika orahovače
4 kesice šlaga
1 štangla tamne čokolade

Vodu, ulje i kakao prokuvatii ostaviti da se hladi. Odvojiti žumanca od belanca. Žumanac mutiti sa prah a belanca sa kristal šećerom. Spojiti umućena žumanca i belanca, dodati ohladen rastvor, brašno i kašiku oranovače. Lagano promešati i peći u kalupu srednje veličine 3 biskvita. Ohlađene biskvite prerežemo po sredini tako dobijemo 6 komada. U 500m zagrejane pavlake istopimo crnu čokoladu, a u preostalih 500ml belu čokoladu. Ostavimo da se ohladi i stegne a onda dobro izmiksamo, samo ne previše da se ne naprave grudvice.
Filujemo tortu: kora-tamni fil-beli fil-kora. sve dok ne potrošimo materijal. Ostavimo tortu da prenoći u frizideru i sutradan je dekorišemo šlagom i otopljenom čokoladom.


Recept poslala:
Marija Lazarević

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.