Sastojci:
5 jaja
100gr kristal šećera
100gr prah šećera
20gr kaka
150gr brašna
100ml vode
100ml ulja
Krema:
1l slatke pavlake
200gr crne čokolade
200gr bele čokolade
1 kašika orahovače
4 kesice šlaga
1 štangla tamne čokolade
Vodu, ulje i kakao prokuvatii ostaviti da se hladi. Odvojiti žumanca od belanca. Žumanac mutiti sa prah a belanca sa kristal šećerom. Spojiti umućena žumanca i belanca, dodati ohladen rastvor, brašno i kašiku oranovače. Lagano promešati i peći u kalupu srednje veličine 3 biskvita. Ohlađene biskvite prerežemo po sredini tako dobijemo 6 komada. U 500m zagrejane pavlake istopimo crnu čokoladu, a u preostalih 500ml belu čokoladu. Ostavimo da se ohladi i stegne a onda dobro izmiksamo, samo ne previše da se ne naprave grudvice.
Filujemo tortu: kora-tamni fil-beli fil-kora. sve dok ne potrošimo materijal. Ostavimo tortu da prenoći u frizideru i sutradan je dekorišemo šlagom i otopljenom čokoladom.
Recept poslala:
Marija Lazarević
Komentari
Komentari