BRONHI ŠNIT TORTA

Potrebno za koru: 8 belanaca prstohvat soli 8 kašika šećera 4 kašike brašna 1 puna kašika gustina 2 kašike kakaa 2 kašičice sirćeta Patišpanj pripremite tako što belanca umutite sa prstohvatom soli zatim postepeno dodate šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Lagano umešati brašno i gustin a onda dodati i sirće i takođe lagano promešati. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati kakao. Pleh veličine 30 x 40cm pokriti papirom za pečenje. Jednu smesu nanesite tačno na polovinu pleh zatim drugu smesu na ostatak pleha. Peći na 180 °C 10-15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Patišpanj ohladiti zatim ga podeliti na svetli i tamni deo a onda i njih iseći na pola tako da dobijete dva svetla dela dimenzija 10 x 30cm i dva tamna dela 10 x 30cm. Fil: 500ml mleka 150gr bronhi bombona 8 žumanaca 2 pudinga od vanile 120ml slatke pavlake 100gr margarina 50gr čokolade U 400ml mleka staviti bronhi bombone. Na umerenoj temperaturi kuvati dok se bombone ne istope. Sjediniti žumanca, puding i 100ml.mleka zatim sipati u mleko gde su se prethodno istopile bombone. Skuvati fil i ohladiti zatim dodati maslac, umutiti, a onda i slatku pavlaku koju smo prethodno umutili. Sve zajedno izmiksati a fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati istopljenu čokoladu a drugi ostaviti u originalu. Na tacnu staviti prvo svetlu koru, zatim polovinu svetlog fila, onda tamnu koru, polovinu tamnog fila, zatim opet svetlu koru, svetli fil, tamnu koru i završiti tamnim filom. Po želji ukrasiti. Recept poslala: Stanislava Čučković Zemun


Svi komentari (0)

Bez komentara