Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

TUFAHIJE

TUFAHIJE

TUFAHIJE

Operite i ogulite 2kg jabuka, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
Jabuke stavite u ½ l kipuće vode kojoj ste prethodno dodali 600gr šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
Kuvane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite kore od jabuka. Kad sirup prokuva, kuvati dok se ne dobije sulc, procedite ga i ostavite neka se ohladi.
Kuvane jabuke se pune mešavinom 3 umućena belanca, 150gr mlevenih oraha i vanilin šećera. Jabuke složite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180C.
Pečene jabuke izvadite , ukrasite šlagom i prelite sirupom i seckanim orasima.

Recept poslala:
Milica Rakić
Prokuplje

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.