RUSKA PITA SA JABUKAMA – ŠARLOTKA

Sastojci: 5-6 većih jabuka 3 jaja 200g šećera 125 g brašna Cimet Šećer u prahu Priprema: Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom. Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje. Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi, dodajte vanilu i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta. Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta. Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu. Pospite šećerom u prahu i cimetom. Recept poslala: Sonja Pavlović Niš


Svi komentari (3)

dragec
Bravo, super

sonja
Postovana redakcijo, hvala vam puno na divnom poklonu :)

Jasmina
Ovaj recept smo izabrali za najbolji recept za mesec septembar i nagradili super seckom gospođu Sonju Pavlović iz Niša koja je bila ljubazna da nam ga pošalje. Čestitamo!